Pahkasika lentää yhä

Warthog_tutkielma

Maailma muuttuu, mutta Pahkasika lentää yhä. Piti kaivaa esiin 30 vuoden takainen lukiotutkielmani “Yhdysvaltain ilmavoimat ja nykyaikainen ilmasota”, kun tätä läntistä maailmaa jo meidän lapsuudessamme turvannutta rauhankonetta esiteltiin tuoreessa Reserviläinen-lehdessä. Fairchild Republic Thunderbolt A II:n tärkeimmät ominaisuudet ja niitä kuvaavat lentävät lauseet kun eivät ole kolmessa vuosikymmenessä vanhentuneet.

Tutkielmani konseptipapereille käsinkirjoitetun originaalin näpyttelin “Tasavallan tietokone” Commodore 64:n tekstinkäsittelyohjelmaan ja tulostin matriisiprintterillä. Internetiä tai skannereita ei ollut, joten lukuisat lentokoneet piti piirtää käsin tulosteisiin. Lähin valokopiokone oli Munkkivuoren TriVox-kodinelektroniikkakaupassa ja kopiot taisivat maksaa jotain markan/A4.

Aika hienoista lentsikoista ja hyvästä lähdeluettelosta huolimatta parhaan tutkielman stipendi meni luokkakaverilleni, jonka elokuvahirviöitä käsittelevän työn dokumentaatio huipentui videokasettiin, johon oli koostettu klassisten horrorleffojen monstereita – aikamoinen suoritus myös ennen internetiä kun oli vain TV1 ja TV2 sekä HTV-kaapelikanava Sky Channelin Deadly Ernest Horror Show perjantai-iltaisin.

Videonauhurihan oli vasta hiljan keksitty ja Texasin moottorisahamurhaajaan kiteytyi tuon paholaisen vempeleen järjestäytyneelle yhteiskunnalle muodostama uhka.

Alkuperäinen työni on jossain Commodore 1541 -levyaseman lerpulla mutta printattu versio siis edelleen luettavissa. Se on nyt kuitenkin skannattava pilveen ollakseen luettavissa myös tulevaisuudessa.

Punakoneet sortuvat mutta Pahkasika on yhä ilmassa (ja hyllyssä)!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s